
- August 3, 2021
- Admin1
- 0
Designul de interior cuprinde o gamă tot mai variată de tendințe, unele perfect distincte iar altele cu diferențe extrem de nesemnificative. Fiecare stil de design interior este caracterizat de propria sa unicitate ce se transpune într-un spațiu autentic, călduros și plin de personalitate. O înțelegere corectă a diferitelor între principalele stiluri de design interior te poate ajuta să iei o decizie mult mai ușoară pentru propria ta casă, asigurându-te astfel că vei alege stilul ce te va ajuta să conferi întregii locuințe armonie vizuală, personalitate și confort.
La amenajarea interiorului, nu suntem oblicați să respectăm riguros regulile abordării unui stil sau altul, dar o atmosferă unitară și armonie între elementele de amenajare sunt dorite în orice casă.
Stilul de interior Modern
Modern este un termen destul de general în design, care se poate referi în mod obișnuit la o casă cu linii distincte, clare, o paletă de culori simple și utilizarea de materiale care pot include metal, sticlă și oțel. Designul modern folosește un aspect simplu în amenajare, inclusiv în ceea ce privește obiectele de mobilier . Un cuvânt care este frecvent utilizat pentru a descrie stilul modern este elegant.

Caracteristici:
- Este un stil de amenajare pragmatic, in care utilitatea elementelor de design este importantă.
- Pereții sunt de cele mai multe ori în nuanțe deschise.
- Mobilierul este simplu, in general cu linii drepte.
- Mobilierul multifunctional este tipic decorurilor modern.
- De cele mai multe ori se pune accent pe lumina naturală, motiv pentru care se aleg ferestrele mari și perdelele transparente.
Stilul de interior Minimalist

În cee ace înseamnă stilul de interior minimalist accentul se pune pe simplitate, culorile pot fi plictisitoare sau luminoase, dar în niciun caz foarte pronunțate. Piese sunt de perfect geometrice – pătrate, dreptunghiulare, rotunde – iar suprafețele sunt clare și curate, fără decoruri și fără detalii.Rezultatul minimalismului depinde de un proces raţional şi simplu, nu depinde neapărat de folosirea unor metode elaborate, tehnologie avansată sau materiale specific.
Realizarea unui proiect de design în stil minimalist poate părea o un process simplu la exterior, este însă nevoie de multă pricepere şi ingeniozitate pentru a crea un spaţiu minimalist care să debordeze de rafinament şi eleganţă. Pentru unii dintre noi, neavând experiență, poate fi destul de dificil să realizăm singuri un design minimalist, însă există o mulțime de inspirații superbe și captivante care combină forma cu funcția utilitară și clasa cu confortul, pentru un interior cu personalitate.
Caracteristici:
- Minimalismul ca stil de design interior vizeaza poate fi caracterizat printr-o tendintă spre simplificarea fiecarui element al decorului. Intr-un spatiu minimalist se regaseste doar strictul necesar, însă lumina naturala este prezenta în abundență.
- Mobilierul multifunctional si incapator, cu acent pe funcția utulitară.
- Existența spațiilor open-space.
- paletă mică de materiale și culori, în special negru, alb sau gri.
Stilul de interior Contemporan
Este destul de dificil de caracterizat acest stil ca un set de idei, intenții sau trăsături clare; cu toate acestea, ca stil de design interior, minimalismul se îndepărtează de estetică modernistă prin inportața echilibrului și esteticii. Stilul contemporan este actual și în continuă evoluție, reprezentând toate tendințele actuale în materie de design interior case. Proiectele de amenajare interioare contemporane sunt realizate fiind inspirate de cele mai multe ori din stilul modern de design. Cu toate acestea, elementele, culorile și liniile din stilul modern sunt așezate în compoziții mai puțin pronunțate, care creează o perspectivă de spațiu amplificată, dar acoperă și aspectul funcțional.

Caracteristici:
- Mobilierul actual, care este la modă.
- Configurațiile în spațiu deschis.
- Decorațiuni în număr cât mai mic, dar așezate strategic, astfel încât să facă diferența.
- Este preferată pardoseala într-o nuanță închisă în contrast cu pereții de culoare albă.
Stilul de interior Clasic

Un stil clasic poate caracteriza o anumită perioadă tradițională de design sau poate inova prin readaptarea elementelor clasice, aducând motive și proporții care au trecut testul timpului pentru a se potrivi unui stil de viață modern. Amenajările în stil clasic sunt deosebite prin siluetele lor; piese de mobilier elaborate, mese cu picioare masive și alte modele de mobilier în stil italian. Mobilierul din lemn natural și lăcuit într-o nuanță închisă, precum și decorurile arhitecturale pretențioase abundă în acest stil de amenajare.
Caracteristici:
- Simetrii perfecte
- Pardoseala este din lemn, piatră sau marmură
- Mobila este fabricată din materiale de bună calitate, de cele mai multe ori din lemn natural lacuit.
- Se poate pune accent pe stâlpii de susținere ai casei, evidențiind încă o data simetria.
Stilul de interior Loft
Acesta este un stil de interior care ne poartă înapoi în timp până la era industrială, punând accentul pe utilizarea liberală a oțelului expus cu elemente din lemn sau beton, frecvent completate de pereți din cărămidă expusă. Stilul industrial denotă posibilitatea transformării fostelor fabric și spații de producere în spații locative, locuințe în care elementele de structură rămân la expuse.

Caracteristici:
- Aspect brut, nefinalizat.
- Pereți din cărămidă sau stilizate în textura betonului ușor prelucrat.
- Nunațe de gri, inchise contrastate între ele.
- Podele din beton sau cu pardoseală din lemn ori piatră
- Mobilă din lemn masiv cu detalii metalice în culori închise.
- Corpuri de iluminat suspendate.